Thursday 28 June 2012

10. nap

A kórház visszahívott mázsálásra. A Breastfeeding Support homokot rácolva nézegette a 'feeding chart'-ot, összeadtak, kivontak, szoroztak, osztottak, majd szemöldököt összehúzva kérdezték, hogy minek eszik ilyen sűrűn ez a gyerek, és hogy miért nem eszik többet egyszerre, de legfőképp, miért eszik ilyen hosszan!?! No, ezeket vele kell megbeszélni, mert ha hiszik, ha nem, nem én irányítok. She's the boss.

Még egy etetést is demonstrálnom kellett, ahol ismét megállapították, hogy ez biz 'perfect latch', vagyis tökéletes a 'kapcsolat'. Épp csak nyelni nem hallom cicizés közben, mondtam. Iszik is valamit, vagy csak 'rajta van'?

A súlymérés eredménye 3510 g (mint az elbocsátás napján, kedden). Igen ám, de a mérleg más (de ez őket nem zavarta). Ki tudja, hogy kedden evés előtt, vagy evés után lett Napocska megmérve, vagy pee-pee, esetleg poo-poo előtt, vagy épp után?! Az ítélet meg is született. Ne hagyjam 10 percnél tovább nyammogni a cicin, ha nem hallom nyelni, és hogy mindenképp erőltessem le az adagját (79 ml), és húzzam ki az etetési időt három órára. Magamba zuhanva hagytam el a szobát.

Délután a védőnő is eljött súlyt mérni. 3540 g. Megnyugtatott, hogy a gyerek gyarapszik, mivel a ő mérlege nemrég volt kalibrálva, egészen biztos, hogy pontosan mér. A Kisasszony majdnem meg is tisztelte egy 'rocket poo'-val, ami épp akkor lőtt ki, amikor a súlyméréshez csomagoltuk ki, hiszen nudiban kerülhet csak a mérlegre.

No comments: