Sunday 17 February 2013

Soha jobbkor!

A reggelit kísérő apró-mancsocskák-puszikálása játék utáni készülődésnél tükörbe pillantottam, meglepődve, lám mi az a forró piros pötty a szám szélén? Nem, nem lehet! De, de ez az! Tegnap csak ránéztem a piacon kávét főző lányka szájára. Még jó, hogy egész reggel nyaltam-faltam Picikét. Miért mindig ilyenkor jut eszébe kivirítani? A korábbi 2-3 évente EGY mostanában a 2-3 havonta EGY bosszantó gyakoriságával szórakoztat. És épp ma reggel az általam megnyalt kanál végét csócsálta lelkesen Picike! Van aki szerint csak a hólyag fertőz, és csak ha kifakad, van aki szerint már akkor is, mielőtt az aprócska hólyag mejelenne. Ez most nem is bizsergett, viszketett. Kapott krémet, majd tapaszt, meg vettem be C-vitamint. Csak nem kapta el Picike!? Remélhetőleg az antibodik már átmentek.

A tegnapi NAGYsikerű (hat-hét órás) mamigolás után ma ismét buggy-free mamirájdra indultunk, mégpedig a botanikus kertbe. Mennyivel egyszerűbb volt így buszra szállni! Persze, hogy ilyenkor üres volt a buggy-knak fenntartott hely, haha. A mókusokig ugyan már nem jutottunk el, mert zártak (4:30!), de így is egy kiadósat ebédeltünk. A tegnap vásárolt karalábé-krumpliból nem sok fogyott, tejecskével meg pár kanálkával jól is laktunk.

Ha mókusokkal nem is, de egy proper CicaMijáu-val összefutottunk hazafelé. Egyből odaszaladt, felugrott a kerítés magas kövére, így pont szemmagasságba kerültek. Picike nagyon meg volt illetődve, csak villámpillantásokat vetett a nagy sárga szemekkel feketén nyávogó CicaMijáu-ra.

Gyarapodott a népes könyvállomány, mégpedig egy színes, állatok farkincáival (kábel! madzag!) teli könyvecskével. A külső oldala recseg, és egy elefántos trombitálást is ki lehet belőle csikarni. Hogy vajon mit keres a mosómedve meg a zsiráf a dzsungelben, részletkérdés. Úgy hiszem nagy sikere lesz.

Jungly Tails Book by Little Jellycat
A mai terméshozam (34+6):
• 04:40 - 180 ml
• 11:00 - 120 ml
• 19:00 - 200 ml
• 23:30 - 90 ml
Totál: 590 ml

No comments: