Monday 27 August 2012

Tíz hetesek lettük

Bizony, szalad az idő. Mintha csak tenap lett volna az a júniusi hétfő este. Azóta együtt kelünk, töltjük a napjainkat, együtt sírunk és együtt nevetünk. Ezzel szemben, mintha mindig is velünk lett volna ez a kis Drága. Elképzelni sem tudnám, és nem is akarom, a napom nélküle! Az a kis arc, ahogy rám mosolyog, amikor a kiságya felé hajolok, a fogatlan, néma vigyorgások, a nyöszörgése, a sírás utáni szipogás, a krokodilkönnyes szemek, ahogy jár a kis mancsocskája vagy lábfeje evés közben, ahogy tüsszög, ahogy sóhajtgat, nap mint nap eszembe juttatják, hogy hálát adjak a Teremtőnek, hogy Őt hozzám küldte.

A napjaink változatlanok. Minimális (10-15 perc) etetések közötti alvás napközben. Peluscsere, kaja, és játszás, játszás, játszás. Este azonban egy szép hosszú, öt-hat óra alvás, általában nyolc-kilenctől egy-kettőig, de van, hogy nehezen tud lekapcsolni, annyira túl van pörögve. Ilyenkor papa dörmögő szavai, türelmes rázogatása segíteni szokott.

A tummy-time továbbra sem favorit napi elfoglaltság. Amilyen szépen és ügyesen ment az első hetekben, most annyira nincs kedvünk hozzá. A nézelődéshez persze annál inkább, és lehetőleg minél magasabbról. Papa válla erre is tökéletes!

Az étvággyal továbbra sincs probléma, sőt, már az evéssel sem (kopp-kopp). A 95 ml alkalmankénti szükségletet (requirement) túlhaladva átlagban 120 ml fogy ütemes cum-cummal, ami nem zavar minket, hogy akár két, két és fél óránként toljuk le a langyos tejecskét. Van egy kis vörmizés ugyan, de a hork-it-down már a múlté, remélhetőleg.

Az étkezés továbbra is mixed-feed, 50-50. Egyik yummy mummy's milk, a következő formula.

A mai terméshozam:
• 12:30 - 120 ml B + 120 ml J
• 16:00 - 40 ml B + 30 ml J
• 22:30 - 85 ml B + 80 ml J
Totál: 439 ml (napi szükséglet 57.3%-a)

I am a special gift from God. Treasure me as God intended.

No comments: