Sunday 2 September 2012

Az a csúnya kézmosó

A délutáni éttermezés alatti etetés lenyugtathatatlan sírással kezdődött. Történt ugyanis, hogy 'kezet mostam' az antibakteriális kézgéllel. Nem kellett volna!! Olyannyira felzaklattuk magunkat, hogy bő húsz percig sikítottunk, visítotunk, vigasztalhatatlanul, pont mint amikor papa kezet mosott vele, vagy amikor a védőnő használta, hogy még a tejecske sem vigasztalt, éhség ide vagy oda.

Nem tudom, hogy a rossz kórházi élményeket hozza-e vissza az alkoholos kézgél vagy csak túl offenzív a szaga. Minden esetre ez a három eset már épp elég volt ahhoz, hogy mellőzzük a jövőben. Hogy mi lesz így a baktériumok terjedésének megelőzésével, nem tudom, de fő a nyugalom.

Carex-Aloe-Vera-Antibacterial-Hand-Gel
Carex Aloe Vera Antibacterial Hand Gel

A kortizol (cortisol) stresszhormon ki is ütötte szegénykémet egy fél órára, mély alvással. Aztán azért felkeltünk és befejeztük a tejecskét. Drágámnak még mindig piros meg forró volt a fejecskéje, meg jól kisírt a szemecskéje.

Nekem meg eszembe jutottak a kórházi napok, hogy mit össze nem szurkálták, hogy milyen passzív anya voltam azokban a napokban, hogy ma már annyira másképp csinálnám, de hiába is sirdogálok felette, változtatni nem tudok a történteken, és csak remélem, hogy a sok ölelgetés és szeretgetés hatására, amit azóta kap, nem marad benne rossz emlék.

Egy tanulmány azt találta, hogy a kortizol stresszhormon szintje magas marad még egy nap után is a magukat álomba zokogó babáknál (akiket pl. hagynak sírni, mondván jót tesz), még ha nyugodnak is mutatják magukat másnap. Nem is értek egyet a 'hagyjuk a gyereket sírni'-vel. Ha a szoknyámon fog csüngni (ahogy a háziorvos állítja), na és, azért vagyok, hogy foglalkozzak vele, majd megtanulja elengedni, ha kíváncsi lesz a világra, miért lökném magamtól bele!?!

A mai terméshozam:
• 06:15 - 80 ml B + 65 ml J
• 13:00 - 55 ml B + 95 ml J
• 22:15 - 105 ml B + 70 ml J
Totál: 470 ml (napi szükséglet 61.4%-a)

No comments: