Thursday 20 September 2012

Down there

Tegnap este nem kellett a 8 órás 'top up' (ilyen még nem volt!), helyette 10:30-ra lettünk éhesek, de azért a hajnali 2 órás tejecske el nem maradhatott.

A pelenkacseréhez legalább még két kézre szükségem lenne. Az nem elég, hogy kalimpál, néha olyan erősen, hogy kirántja az egyik lábát a bal kezemből (mialatt a jobbal a popóját takarítom). Jobb esetben csak a lábát teszi a pelusba, de újabban még feneken is csapkodja magát, és az sem zavarja, ha épp poo-poo-s. Ha nem vagyok elég ügyes, veszi is a kezét a szájába. Ezért van kéznél egy törlő is, hogy elkapjam vele, mielőtt betenné a szájába azt ami már egyszer kijött a másik oldalon.

A kezeit már egész ügyesen elnézegeti. Néha hadonászás közen fejbe-fejbe vágja magát (koppan is rendesen), ilyenkor meglepődik egy-két másodpercre, majd vígan megy tovább a móka. Az új hajacska is növöget már, rövid, pihés, és sokkal világosabb, mint amivel született.

Reggel GP-nél jártam, hogy kiírassam a szopis tanácsadó által javasolt Bactroban cicikrémet (mert csak vényre kapható a gyógyszertárban). Megnézte a ciciket, jól össze is nyomorgatta, nem esett kétségbe. Először tablettás antibiotikumot akart felírni, mondtam, hogy arról szó sem lehet (helló, szoptatok!), de hogy hát SAFE, na persze, hogy az. Mintha nem kapott már így is épp elég antibiotikumot a baba. Fintorogva, de felírta a Bactroban krémet (mupirocin, antibacterial), meg odafirkantotta mellé a clotrimazole-t (Canesten). Inkább krém, mint tabletta. Csak kevesebb kerül így a tejbe, mint szájon át.

Méhnyak kenetet is kértem (szülés után három hónappal ajánlják - smear test, Papanicolaou test). Egy nagyon csinos (nem, dehogy, borzalmas!!) hemangioma (pyogenic granuloma) növekszik az alsó hüvelyi falon. Kérdezte, hogy fáj-e szex közben. Szex? Az meg mi?!? A drágaszág a metszés (episiotomy) kövektezménye, így beutalót is kellett kértem a nőgyógyászatra (gynaecology), hogy leégessék. Jájj. Említettem azt is, hogy ha négykézláb tornázok levegő kerül be, meg aztán hangosan távozik (a hüvelyől!). Arról nem is beszélve, hogy 2-3 hete szivárog a pee-pee (akkora a lyuk a katétertől, hogy csuda!). Csak hogy ne legyen unalmas az élet, ugye. Csinálgatom én a Kegel-t (pelvic floor exercise), de úgy látszik nem sok eredménnyel. Megnézte köhögésnél is, de az rendben van, nem fordul ki a méh, csak még mindig gyengék az izmok, ezért szivárgok, és ezért kerülhet bele levegő.

A mai terméshozam (13+3):
• 03:00 - 60 ml B + 70 ml J
• 08:30 - 50 ml B + 65 ml J
• 17:00 - 85 ml B + 90 ml J
Totál: 420 ml

No comments: