Monday 24 September 2012

ZsákbaMissy

Újabban hasizomra gyúr a Kisasszony. Peluscserénél szinte folyamatosan, olyan mintha fel szertne ülni. Felhúzza magát, majd megtartja 4-5 másodpercig. Vagy hídban van, vagy így, nagy kihívás ezek mellett úgy ráadni a tiszta lepust, hogy az rajta is maradjon. Ő nagyon élvezi, én kevésbé, mert ugye a cél az, vagyis a lényeg, hogy ami kijön, az bent is maradjon (a pelusban) a következő cseréig.

Amit a szeme, orra elé tartok, mindenre ráfog. Megy is egyből a szájába. Ha meg épp nincs a kezecskékben semmi, egymást szórakoztatják.

Új hajacska is szépen növöget, úgy fél centis lehet, világos, pelyhes. Olyan a buksija tapintásra, mint a naposcsibe, puha, selymes. A tarkóján még bőven van a 'régi' hajból, ami jóval sötétebb, 2-3 cm, de hullik. A lepedőjén, ahol a buksija van, csupa haj, ha meg megfogom, négy-öt szál mindig a ujjaim között marad. A feje hátul-középen egy 5 cm-es körben meg kopasz, annyit csuzálja.

Délelőtt a háziorvosnál jártunk, ismét cici ügyben. Kenetet vetettem, hogy most aztán már járjunk a végére, hogy mi is az a fehér réteg a cicik hegyén, és hogy mitől fáj, mert a Bactroban nem segített rajta (vagy csak nem használom még elég rég óta ahhoz, hogy eredménye is legyen, arról nem is beszélve, hogy mennyire csíp). Vért nem volt hajlandó venni, mondván az úgy sem mutatna ki semmit (!??), legfeljebb azt, hogy valahol van valamiyen fertőzés. Vittem pipi-mintát is, meg tejecske mintát is, hogy küldjék azokat is a laborba. A pipibe egy lakmuszpapírt dugott (tiszta), a tejre meg azt mondta, hogy nem küldi sehová, mert a tejjel mindig minden rendben van. De legalább vett kenetet (azt hittem kiugrok az ablakon, amikor jól bele-beledörgölte a vattás pálcát)!

A vacsora után a szokásos börpire vártunk, nagy dörgi-mörgizésbe kezdett a vállamon. Dörgölte a kis arcocskáját, ahol csak érte. Az találtam, hogy ez is a fogzáshoz köthető (mint a nyáladzás, ujjrágás), hogy ide sugárzik ki a fájdalom.

Estére kitoltunk Missy-vel, halózsákot kapott alváshoz, hogy abban húzza le a 6-8 + 4-5 óra alvást. Mert azok a mindig kalimpáló tapikák le-lekalimpálják a takarót. Napközben - ilyenkor a csíkost használjuk - nem is marad meg rajta, de előfordult, hogy reggelre is csak félig volt már ratja, vagy sehogy, inkább csak a lába alatt, felpócolva.

A mai terméshozam (14+0):
• 03:00 - 85 ml B + 75 ml J
• 09:20 - 58 ml B + 77 ml J
• 16:30 - 60 ml B + 90 ml J
• 23:00 - 58 ml B + 72 ml J
Totál: 575 ml

No comments: