Tuesday 18 September 2012

Három hónaposak lettünk

A napirendünk a 3-6-9-12. Este 6-kor vacsora, 8-kor 'top up' (egy újabb full adag), 2-kor (félálomban) tejecske, reggel 6-kor reggeli, majd a 9-12-3, és már el is érkeztünk a vacsorához. Este-éjjel 6+4 óra szunya.

A jáccást azt nagyon szeretjük, legyen az bicikli, csörgő-zörgő dolgok a magasba emelése és lassú közeledése, vagy egész közelről szemlélhető tárgyak pofozgatása. A kezébe adott csörgőt vígan lengeti, rövid ideig ugyan, de lassan rájön, hogyan is működnek a dolgok, mitől is csörög vagy recseg pl. Panda.

Be nem áll a csinos kis szája, egész nap nyomja, hol nekem, hol Micének, ma meg már magának a babatükörbe. Újabban még kaja közben is szövegel, amikor már a végéhez közeledünk, elkezd csicseregni úgy hogy még tele a szája.

Nem erőltetek rá semmit. Mindegyik Midwife, GP meg a PHN is elmehet a manóba. Missy nem olvasta a könyveket, hogy hogy kellene ennie, mennyit, meg mikor. Eszik, amikor éhes, annyit amennyit akar (persze csak 'mummy's milk'-ből), de nagyon pontosan jár a kis svájci óraja, a kajaidő továbbra is szent és sérthetetlen, egy percet sem késhet. Utána bármi jöhet, de előtte semmi sem érdekel minket.

Elaludni úgy szokott, hogy az egyik tenyerecskéjével beborítja az orrát. Az alvás pedig két mancsunk a fülünk mellett, 'megadom magam' tartásban, bár újabban mint a Corcovado-i Cristo Redentor. Ezért van az, amikor bevesszük a nagyágyba ő a felét el is foglalja, mi meg ketten a maradékon kucorgunk.

A probiotikum szépen helyrehozta Missy pociját, nem kell aggódnom, hogy kiszáradhat. Igaz, az elmúlt 20-22 órában csak egyszer volt poo-poo, de az a pelus úgy meg volt rakva, mint a karácsonyi asztal!

A buksiján a cradle cap (infantile seborrheic dermatitis), amióta olívaolajozom jobban kisárgult, és a feje tetején is lett belőle, meg a jobb szemöldökén, de naponta átdörzsölgetve a babakefével (olívás vatta után) már szépen hámlik.

A délelőttöt az egyik kórhazban megismert ismerőssel töltöttük. Jövő héten lesz négy hónapos a babája. A védőnője azt tanácsolta, kezdjék el a hozzátáplálást. Ledöbbentem.

A szoptatás, tejleadás tényleg agyban dől el. Annyira feszült voltam hogy nem megy a pumpa a fájdalomtól, meg már azt hittem ennyi a pumpálásnak, és a szorongás, hogy lesz így tejecske. Reggel is csak két 50 ml-t sikerült kinyomorgatni, pedig éreztem, hogy lenne még bőven. A délelőtti séta, csevegés segített, kikapcsolt. Hazaérvén mély lélegzetetvételek, elképzeltem Missy szájában a cicit és megindult a tejecske, ki is ürült szépen mindkét cici.

A mai terméshozam:
• 06:20 - 50 ml B + 50 ml J
• 12:45- 100 ml B + 120 ml J
• 20:20 - 80 ml B + 100 ml J
Totál: 500 ml

No comments: