Monday 3 September 2012

Tizenegy hetesek lettünk (2+2+2)

Cseperedünk, bizony. Két hónap, két hét, és két nap a mai! Reggel mosollyal jutalmazzuk a mamát és a papát. Eszünk, alszunk, meg játszunk napközben, este pedig hagyjuk a mamáékat pihenni.

A 'nappy change' (a hozzávalók továbbra is: meleg víz, vattapamacs, papírtörlő) egyre nagyobb kihívás a mamának, akkora a kalimpálás. Résen kell lenni, hogy ne csuszálja bele a kis farát, amit már lemostam. A tiszta pelust felragasztani sem egyszerű. Ha ruhát kell cserélni, még véletlenül sem segítenénk a műveletet. Ha ki kell nyújtani, szorosan behajlít, ha be kell hajlítani, mereven kinyújt, hát persze. Közben beszélgetünk (e, e-e, e-e-e, eh, au, eü, eü-veü, ej, gü, he) és játszunk. Általában vigyorgunk, de ha anyu sokat bénázik, ráununk és nemtetszésünknek hangot is adunk. A nudi továbbra is jó móka. Az új dizájn a peluson pedig egyre többször okoz morgolódást, ejnye, ejnye, mert vagy a pee-pee vagy Rotyi Róka lóg meg belőle.

Az étvágy továbbra is töretlen! Átlagban 120 ml csúszik le alkalmanként. A cici megint lerágva, de ha egyszer nem dől belőle, literszámra, hiba szíívom, szííívom én! Lanolin ide vagy oda, megint befigyelt a 'láva érzés', mintha tűz folyna ki rajta. A pumpa persze még csak fokozza, vagy épp okozza. De pihenni nem
lehet, hogy lesz úgy tejecske!?!

Evés közben többnyire békés a szemlélődés, a füzérben fellógatott keretezett képek vagy a jól megpakolt könyvespolc mellett mami arcát nézegetjük nagy pupillákkal. Közben mami ruháját vagy a börpirongyot markolásszuk és jár a lábfejünk. Oh-so-cute!!

Evés után börpire várunk, a vállamon. Ilyenkor halkan fel-felnyösszen. Majd nyálazás és bugyborékolás következik. Egy hete pedig az ön-altatás a nyerő nappal (este meg altatni sem kell). Egy rövidke ringatás után jelzi, hogy most már menjünk. Beteszem a kiságyba, benyomom cum-cumot, betakarom. Vagy egyből elkezdi szagolgatni a kezecskéjét (általába a balt), vagy nézegeti kicsi Boris-t egy ideig, de már 5 percen belül alszik is, szépen, kiadósan.

Játékokból a magasra feltartott és lassan közeledő csörgő cica vagy csillag a nyerő. Olvasáskor tüzetesen átolvasunk mindent. Panda nagy haver! Bár hozzányúlni még félünk, mert hangosan 'morog' (recseg).

A mai terméshozam:
• 09:15 - 105 ml B + 100 ml J
• 17:30 - 90 ml B + 85 ml J
• 23:45 - 90 ml B + 75 ml J
Totál: 545 ml (napi szükséglet 71.2%-a)

No comments: