Monday 10 September 2012

Tizenkét hetesek lettünk

Tizenkét hét. Hogy repül az idő! Csak tudnám hova siet!? A szerelem nagyobb, mint valaha. Nem lehet betelni Vele. Kíváncsi, élénk természet. Fürkésző szemek. Bárcsonyos tenyérkék. Kerek kézfejecskék. Vigyorgás, kacarászás. Zabálni való lurkó.

Tegnap óta be nem áll a szája, gügyög, gagyog, magyaráz, mesél, válaszol, ha kérdezünk, szövegel egész nap. Az evés meg az alvás megy mint a karikacsapás. 120-140 ml tejecske is lecsúszik (alkalmanként akár 160 ml is!!). A mummy's milk-et nem is sajnálom, amennyi jól esik, de tápszerből szigorúan a 115 ml a felső határ. Evés után játszás. Most épp Freddie-vel. Majd amikor már elég, nyekken egyet, ilyenkor tudom, hogy irány a kuckó, mancs az orr elé és már alszunk is.

Reggel a háziorvosnál jártunk oltás ügyben. Miközben zúdítottuk rá a kérdéseinket (amikre a válaszok valahogy így hangoztak, hogy jaj, most nem jut eszeme, jaj, most nem emlékszem rá pontosan, jaj, bla-bla-bla), közölte, hogy a konzultációs idő 15 perc, meg hogy nagy a sor odakint (ketten ültek a váróban, még másik orvos is rendelt), és ha tovább szeretnénk beszélgetni a témáról, jöjjünk vissza egy másik időponttal. Persze, más dolgunk sincs, se nekem, se a 12 hetes babának. Kértünk egy 'beutalót' (referral letter) egy gyerekorvoshoz (paediatrician), hátha vele érdemben is lehet majd beszélgetni a témáról.

Kértünk listát, hogy miből is áll egy-egy oltóanyag (azon túl természetesen, hogy mi ellen olt), pontosan milyen összetevői vannak, milyen adalékok alkotják. El is ment érte, majd visszatért üres kézzel, hogy most épp nem tud adni. Majd amikor megkérzedtem, hogy ha ennyire ajánlott, ennyire fontos a 'mass immunization', akkor miért nem kötelező, azt válaszolta, hogy ez egy demokratikus ország. Frászt, csak büdös a felelősségvállalás!

A 'tatnyos poo-poo'-ról nem is hallott (3 gyereke is van), de ha eszik a gyerek, nincs baja, mondta. Majd azért visszahívott delután, hogy beszélt egy gyerekorvossal, aki azt tanácsolta, hogy let's wait and see what happens. Feldühít ez a hozzáállás!!

A védőnő sem tudja, hogy mitől van a tatnyos poo-poo, de aggodalomra semmi ok. Ez így nagyon érdekes!

A mai terméshozam:
• 03:00 - 90 ml B + 80 ml J
• 09:00 - 78 ml B + 75 ml J
• 15:20 - 75 ml B + 80 ml J
• 21:20 - 75 ml B + 68 ml J
Totál: 621 ml (napi min. szükséglet 81.1%-a) - woo-hoo, új rekord!!

* Bár a legutóbbi mérés (3 hete és 3 napja) óta a súlya valahol 5640-5760 g között lehet, ami 846-864 ml napi minimum 'fluid requirement'-et jelent, így valószínűleg nem 80%, hanem 71-73% inkább, de a 600 ml feletti teljesítményre is irtó büszke vagyok! Nesze nektek Breatfeeding Support, erre varrjatok gombot!

No comments: